Vi låner selvfølgelig ut bøker, film, lydbøker, brettspill,puslespill og tidsskrift.

Men det foregår også mye annet på biblioteket….

I oktober 2018 hadde vi en flott utstilling i foajeen med kunstflint av Inger Waage. Samtidig hadde vi en utstilling av “kjørl” fra fajansefabrikkene i Rogaland. Utstillingene vakte stor interesse, nysgjerrighet og mimring blant publikum.

Kunstflint av Inger Waage. Foto Atle Grimsby

I november var det fortellerstund for de aller minste. Der fikk de høre om Askeladden som kappåt med trollet. I mars var det høytlesningstund. Da leste vi om Jakop og Neikop og alle andre og om Brage som tenner så det brenner.

I november var vi dessuten så heldige at vi fikk Tore Renberg på forfatterbesøk. Han kom på turne gjennom “Hele Rogaland leser” i regi av Rogaland Fylkeskommune.

Skolen og de eldste i barnehagen deltok også i høst på skumringstimeopplegget på selveste Høytlesningsdagen. Barna koste seg med Superhelten, frukt og varm kakao. De samme kom også på adventstund i begynnelsen av desember. Dessuten var de eldste i barnehagen på “Magisk samling” en dag i slutten av mars. Her dukket både Vasco da Gama og Kjempen opp, men det var ikke skummelt.“Magisk samling” Foto H.Eek

Det er viktig å holde kroppen i form. Derfor har vi flere ganger hatt Qi-gong ute i foajeen. Lett bøy og tøy som er godt for leddene og for å bekjempe stress.

Ugla er jo som kjent en av de klokeste fuglene vi har. Klok blir du også av å lese, så det var på sin plass å ha Ugletreff et par ganger i på etterjulsvinteren. Vi fikk laget noen fine ugler, som nå bor på biblioteket. Kanskje blir det flere treff!

I februar ble det bursdagsfeiring og utstilling av Barbiedukker. Velvillige innbyggere lånte ut ca 80 Barbiedukker med “tilbehør”. Ken fikk også være med. Alt dette til glede for store og små,  så det ut til.

Uglefoto og Barbiefoto: H.Eek

 

Foto: Atle Grimsby

 

I mars måned hadde vi “Boksnakk” for voksne en ettermiddag. Vi møttes og fortalte hverandre om gode bøker som vi kunne anbefale andre å lese.

Siden det i år er Bokåret 2019 innledet biblioteket samarbeid med Menighetskontoret og Helse-etaten og arrangerte sangtreff for godt voksne folk. Vi hadde annonsert at vi skulle synge fra Mads Bergs Sangbok. Vi mente at vi hadde mange på loftet i Bedehuset, men det viste seg at det ikke stemte. Dog hadde noen av publikum tatt med seg sitt eget eksemplar, og vi fikk tak i andre sangbøker, så mange av sangene i Mads Bergs sangbok ble sunget likevel.

Klovnen Knut kom på besøk en søndag i april. Vi utvider begrepet “allalderbok” og sier at han er “allalderklovn”. Mye latter og underholdning fikk vi den lille timen han holdt på. Dette var i regi av den kulturelle skolesekken.

Nå blir det en liten pause med arrangementer, før vi trør til etter sommerferien. Følg med!

 

Translate »